logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Затвердили заходи в межах програми «Львів 2020: Фокус на культуру»

07-02-2020 13:471975

Затвердили заходи в межах програми «Львів 2020: Фокус на культуру»
Фото: ЛМР

Сьогодні, 7 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив комплекс заходів у межах реалізації програми «Львів 2020: Фокус на культуру».

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Зазначено, що таке рішення ухвалили для створення системного підходу до трансформації культурної екосистеми міста Львова, реалізації та підтримки перехресної взаємодії у галузях спадщини, освіти, туризму, інформаційних технологій, мистецької культури, а також максимальної партисипації творчої еліти, залучення мешканців до творення міського простору.

«Цей рік є дуже знаковим для Львова, оскільки є проголошеним з фокусом на культуру. Раніше ми приймали відповідну ухвалу, де визначали загальні рамки подій, заходів, які відбуватимуться цього року. На виконання цієї ухвали ми приймаємо рішення виконавчого комітету про комплекс заходів у межах «Львів 2020: Фокус на культуру». Головний акцент, який ми ставимо, – культура має бути у всіх галузях, що стосуються мешканця Львова та гостя нашого міста», – сказав заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, перш за все сформують наглядову раду, правління «Фокусу на культуру». Головою цієї наглядової ради обрано Юрія Єжи Онуха – відомого художника, куратора, знакову людину в мистецтві світу загалом. Також до цієї ради увійдуть Олеся Островська-Люта (культурологиня, очільниця «Мистецького арсеналу»), Василь Косів (переможець BookForum Best Book Award, доктор мистецтвознавства), Наталія Дзюбенко (одна з найвідоміших менеджерів культури), Омелян Ощудляк (журналіст, продюсер, режисер) та Остап Процик (експерт у сфері медіа та комунікацій, засновник Львівського медіафоруму).

«Також цим рішенням виконавчого комітету ми зафіксовуємо подану Львовом заявку на Велику культурну столицю. Окрім того, ми визначаємо 12 робочих груп, у межах яких будемо впроваджувати активну діяльність. Йдеться про благоустрій, транспорт, сферу послуг, художню культуру, спадщину, освіту, фундаментальні дослідження, громадські простори і парки, туризм, інклюзію, культурну дипломатію та економіку», – заявив Андрій Москаленко.

Leopolis.news