logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
11/04
09/04
2 ...

Спортсмени із с. Кульчиці стали переможцями спартакіади серед сільських рад, ОТГ Самбірщини імені Ярослава Хомина

09-02-2020 14:223036

Спортсмени із с. Кульчиці стали переможцями спартакіади серед сільських рад, ОТГ Самбірщини імені Ярослава Хомина
Фото: Leopolis.news

Команда Кульчицької сільської ради (голова Степан Мількович), на території якої народився славний гетьман війська запорізького Петро Конашевич-Сагайдачний, стала переможцем тринадцятої спартакіади серед команд сільських рад та ОТГ Самбірського району імені багаторічного голови ФЧТ «Колос» Ярослава Хомина.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Команда Кульчиць нагороджена головним іменним кубком Ярослава Хомина, медалями, дипломами, а також першою грошовою премією, яку для переможця встановив  депутат Львівської обласної ради Олег Домчак. За час естафети спартакіади нащадки Сагайдачного втретє стали чемпіонами.  

Окрім кубків, інших нагород, зокрема, другої та третьої грошових премій від обласного депутата Олега Домчака, отримали команди Ралівської сільської ради та с. Гординя Новокалинівської міської ОТГ за срібні та бронзові місця. 

Нагадаємо, що в програмі іменної спартакіади були сім видів спорту. Поєдинки проходили на базі опорної школи м. Новий Калинів. Тут не бракувало нагород, а особливо завзяття. Рівень змагань був високим. Досить згадати, що в них взяли участь майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту Роман Мних. 

Вперше за команду своєї малої батьківщини: села Купновичі-Роздільне виступав Павло Кордіяка – чемпіон України з стронгмену, учасник «ARNOLD CLASSIC», спортсмен, який визнаний одним з найсильніших людей України. Йому не було рівних, хоч, наголосив організатор спартакіади голова районного товариства «Колос» Руслан Хомин, суперники чинили серйозний спротив титулованому силачу.

Цікавими та напруженими вийшли поєдинки ХІІІ спартакіади. Тут на рівних змагалися як сивочолі спортсмени, так і юні шахісти. Наймолодшим учасником був 10 річний Віталій Мариненко. 

Зі слів депутата обласної ради Олега Домчака, у програмі іменної спартакіади, яка стала традиційною і надзвичайно популярною на Самбірщині, мірялись майстерністю та силою рекордна кількість команд – 23, а це понад 700 учасників. Серед них, окрім шанувальників спорту із сільських рад та ОТГ, також були ветерани  АТО та ООС Самбірських військових частин, вогнеборці ГУ ДСНС у Самбірському районі.

Тому, сказав представник Самбірщини в обласній раді Олег Домчак, такі заходи потребують всілякої підтримки. І приємно, що в районі знаходяться небайдужі, які всіляко допомагають розвивати різні види спорту. Цій меті, зокрема, сприяють футбольні майданчики із штучною травою, тренажерні комплекси, яких чимало відкрито за останні роки. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news