На Львівщині від «свинячого грипу» померла жінка

http://leopolis.news/post/15849/na-lvivshchyni-vid-svynyachogo-grypu-pomerla-jinka

10/02/2020

Минулого тижня по допомогу до медиків звернулося 16938 мешканців області, що на 4275 хворих більше, ніж попереднього тижня. Майже 60% хворих – діти віком до 17 років, повідомляє Zaxid.net заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут.

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у 17 районах області, а загалом на Львівщині він перевищений на 53%.

Станом на 11:00 10 лютого в області на карантин закрито 500 шкіл, 160 дитячих дошкільних закладів і шість позашкільних освітніх закладів.

Медики, за словами Олега Когута, постійно моніторять захворюваність на грип та ГРВІ серед дітей, тому після нинішнього аналізу захворюваності карантин у деяких школах можуть продовжити, інші школи закрити.

«Карантин не відразу дає відчутні результати, він дасть про себе знати через тиждень-другий і то за умови, що учні, які зараз на карантині, не збираються групами десь і дворі і разом проводять час. Діти мусять і повинні гуляти на вулиці, але уникати скупчення людей, бо інакше можуть захворіти на грип і ГРВІ», – каже Олег Когут.

У цьому епідсезоні на Львівщині зафіксовано і першу смерть від грипу. Померла 66-річна жінка з Сокаля. Хвора, за словами Олега Когута, звернулася по допомогу до лікарів на третій день захворювання. У неї лабораторно підтвердити вірус грипу типу А (Н1), пандемічний, або як його ще називають «свинячий грип». Жінка влітку перенесла операцію на серці, тож її організм був дещо ослаблений.

Загалом грип доволі часто дає ускладнення у вигляді пневмоній, енцефалітів, тому лікарі радять при перших симптомах захворювання звертатися до лікарів, особливо тим людям, хто має супутні захворювання: цукровий діабет, ожиріння, захворювання серця, дихальних шляхів. 

Leopolis.news