logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Мінкульт ініціюватиме продовження заборони на російські соцмережі та сайти

11-02-2020 13:201233

Мінкульт ініціюватиме продовження заборони на російські соцмережі та сайти

Міністерство культури, молоді та спорту України має намір ініціювати продовження заборони на російські соціальні мережі та медіа.

 

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив міністр Володимир Бородянський.

Зокрема, Бородянський спростував інформацію про можливе розблокування російських соцмереж і ЗМІ, оскільки навесні закінчуються терміни заборони.

«Я вважаю, що треба продовжувати заборону, тут навіть немає ніякої дискусії... Будемо ініціювати. Обов'язково», - додав Бородянський.

Як відомо, у травні 2017 року тодішній президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції на три роки щодо російської інтернет-компанії «Яндекс», а також Mail.Ru Group, соцмереж «Вконтакте» та «Одноклассники».

Указ був мотивований тим, що, за даними СБУ, російські спецслужби ведуть гібридну війну проти населення України, використовуючи у своїх спеціальних операціях інтернет-ресурси «Вконтакті», «Однокласники», Mail.ru. Ці дві соцмережі, колись найпопулярніші в країні, наразі відвідують близько 10% українських інтернет-користувачів.

16 січня 2020 року на сайті Президента України було зареєстровано електронну петицію з проханням відновити роботу всіх інтернет-ресурсів російських компаній. Наразі під зверненням підписалися 2802 особи. Для розгляду петиція упродовж трьох місяців повинна набрати 25 тисяч голосів.

Leopolis.news