logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Майно психоневрологічного диспансеру на вул. Драгоманова, 58 у Львові продадуть з аукціону

11-02-2020 16:491652

Майно психоневрологічного диспансеру на вул. Драгоманова, 58 у Львові продадуть з аукціону
Фото: google.com

Сесія Львівської обласної ради ухвалила рішення про реорганізацію комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер» шляхом приєднання його до комунального закладу Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».

Таке рішення під час сесії Львівської облради підтримали 46 депутатів, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Рішення сесії передбачає, що обласний дитячий психоневрологічний диспансер (вул. Драгоманова, 58) перестане існувати, а його правонаступником стане так звана Чорнобильська лікарня (вул. Дністерcька, 27).

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько пояснив, що реорганізація Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру необхідна в умовах проведення реформи.

«Йде мова про те, щоб зекономити на наданні меддопомоги цим дітям. Щоб НСЗУ оплатила за таких пацієнтів, треба, щоб лікар працював в установі, яка має контракт зі службою. Диспансер не має такої угоди», – сказав чиновник.

Він сказав, що реорганізація передбачає скорочення персоналу диспансеру. Водночас Андрій Васько додав, що передбачаються значні скорочення медичних працівників по всіх установах, оскільки за прогнозованими показниками близько 1 млрд грн є дефіцит за заробітну плату в умовах функціонування через НСЗУ.

Перший заступник голови ЛОР Богдан Гагалюк зазначив, що у диспансері є 40 ліжок та 137 посад медперсоналу. Станом на жовтень у закладі було 26 вакантних посад.

На фінансування диспансеру у 2019 році виділили понад 12 млн грн.  Із цих коштів 13, 84 грн на день виділяють на медикаменти, 17 грн – на харчування. Середня вартість одного ліжкодня – трошки більше 960 грн.

«Тобто 30 грн іде на дитину, а решту 930 грн – для утримання закладу. Це в умовах реформи не можливо. І найголовніше, що не передбачене фінансування від НСЗУ такої структури», – пояснив Богдан Гагалюк.

Голова бюджетної комісії Олег Домчак сказав, що закриваючи дитячий психоневрологічний диспансер, обласна рада покращує умови перебування пацієнтів, оскільки вони будуть переведені у кращий заклад. Водночас внаслідок продажу майна диспансеру на аукціоні буде поповнено обласний бюджет. 25% отриманих коштів планують передати для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Леся БУРБАН, Leopolis.news