Майно психоневрологічного диспансеру на вул. Драгоманова, 58 у Львові продадуть з аукціону

http://leopolis.news/post/15933/mayno-psyhonevrologichnogo-dyspanseru-na-vul-dragomanova-58-u-lvovi-prodadut-z-aukcionu-

11/02/2020

Таке рішення під час сесії Львівської облради підтримали 46 депутатів, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Рішення сесії передбачає, що обласний дитячий психоневрологічний диспансер (вул. Драгоманова, 58) перестане існувати, а його правонаступником стане так звана Чорнобильська лікарня (вул. Дністерcька, 27).

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько пояснив, що реорганізація Львівського обласного дитячого психоневрологічного диспансеру необхідна в умовах проведення реформи.

«Йде мова про те, щоб зекономити на наданні меддопомоги цим дітям. Щоб НСЗУ оплатила за таких пацієнтів, треба, щоб лікар працював в установі, яка має контракт зі службою. Диспансер не має такої угоди», – сказав чиновник.

Він сказав, що реорганізація передбачає скорочення персоналу диспансеру. Водночас Андрій Васько додав, що передбачаються значні скорочення медичних працівників по всіх установах, оскільки за прогнозованими показниками близько 1 млрд грн є дефіцит за заробітну плату в умовах функціонування через НСЗУ.

Перший заступник голови ЛОР Богдан Гагалюк зазначив, що у диспансері є 40 ліжок та 137 посад медперсоналу. Станом на жовтень у закладі було 26 вакантних посад.

На фінансування диспансеру у 2019 році виділили понад 12 млн грн.  Із цих коштів 13, 84 грн на день виділяють на медикаменти, 17 грн – на харчування. Середня вартість одного ліжкодня – трошки більше 960 грн.

«Тобто 30 грн іде на дитину, а решту 930 грн – для утримання закладу. Це в умовах реформи не можливо. І найголовніше, що не передбачене фінансування від НСЗУ такої структури», – пояснив Богдан Гагалюк.

Голова бюджетної комісії Олег Домчак сказав, що закриваючи дитячий психоневрологічний диспансер, обласна рада покращує умови перебування пацієнтів, оскільки вони будуть переведені у кращий заклад. Водночас внаслідок продажу майна диспансеру на аукціоні буде поповнено обласний бюджет. 25% отриманих коштів планують передати для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Леся БУРБАН, Leopolis.news