На Львівщині створять штаб для оперативного реагування на можливе поширення коронавірусу

http://leopolis.news/post/15935/na-lvivshchyni-stvoryat-shtab-dlya-operatyvnogo-reaguvannya-na-mojlyve-poshyrennya-koronavirusu-

11/02/2020

Про це розповів т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Васько під час сесії Львівської облради, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Андрій Васько розповів, що у всіх закладах охорони здоров’я є запаси ліків для надавання необхідної медичної допомоги і є можливість збільшити кількість місць для пацієнтів. Водночас наразі не було потреби говорити про загрозу поширення вірусу. За словами чиновника, у інфекційній лікарні є спеціальні відділення із боксів. Таких ізольованих боксів є 10. У випадку необхідності не потрібно буде будувати нові лікарні, а буде перепрофільовано одне із відділень лікарні.

Також він розповів, що найближчим часом буде затверджений обласний штаб для оперативного реагування.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима розповів, що у приватних розмовах медики кажуть, що вони не впевнені, що готові до лікування коронавірусу на Львівщині і «будуть лише молитися Богу, щоб врятував їх» у випадку поширення вірусу на Львівщині.

Леся БУРБАН, Leopolis.news