logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

Колишній військовий прокурор добуватиме трускавецьку нафтусю

12-02-2020 11:312155

Колишній військовий прокурор добуватиме трускавецьку нафтусю
Фото: truskavich.com

Підприємство «Трускавецькі лікувальні води», яке є власником спеціального дозволу на користування надрами для видобування мінеральних вод Трускавецького родовища, змінило власників.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

З початку лютого засновниками товариства стали четверо мешканців Києва та Київської області: Карлос Карапетян, Світлана Корнійко, Олександр Стельмащук та Володимир Жербицький. Раніше засновником підприємства було ПрАТ «Трускавецькурорт», яке володіє найбільшими місцевими санаторіями.

Як зазначають «НГ. Львів», ПрАТ «Трускавецькурорт» усе ж залишило собі невелику частку підприємства, через одного із засновників – Олександр Стельмащук володіє часткою у 24%, ще донедавна він був директором закритого венчурного фонду «Хантер», що управляє ПрАТ «Трускавецькурорт».

Карлос Карапетян, окрім трускавецького підприємства, є засновником київського ТОВ «Парк-Авеню». А Світлана Корнійко володіє низкою фірм, що займають діяльністю готелів та ресторанів, а також будівництвом.

«Найбільш відомим серед нових «видобувачів» мінеральної води в Трускавці є генерал-полковник юстиції Володимир Жербицький. Він був першим заступником військової прокурора України Анатолія Матіоса. Саме Жербицький  розслідував справу про хабарництво львівського судді-колядника Ігоря Зварича. За це отримав персональну нагороду від Президента Ющенка. Крім того, Жербицький розслідував справи олігарха Сергія Курченка та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка», – пишуть «НГ. Львів».

Leopolis.news