У Кам’янка-Бузькому районі спіймали підлітка з наркотиками

http://leopolis.news/post/15985/u-kamyanka-buzkomu-rayoni-spiymaly-pidlitka-z-narkotykamy

12/02/2020

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

У селищі Добротвір Кам’янка-Бузького району 11 лютого дільничний офіцер поліції на території обслуговування

зустрів двох місцевих мешканців, один із яких - раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Під час бесіди з правоохоронцем товариш раніше судимого помітно нервував, тому офіцер запропонував йому пройти у відділення поліції для встановлення особи. 

Правоохоронці з‘ясували, що хлопець – неповнолітній житель Добротвору, йому 17 років, тому у відділення поліції були запрошені поняті та батько хлопця. У їх присутності, з дотриманням усіх норм чинного законодавства, поліцейські провели огляд особистих речей хлопця. У рюкзаку правоохоронці виявили речовину рослинного походження, схожу на канабіс, вагою більше 20 грамів, яку вилучили та скерували на експертне дослідження, а також електронні ваги.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Після проведення першочергових слідчих дій неповнолітній разом із батьком залишили адмінбудівлю. А вже за кілька годин у Кам’янка-Бузький відділ поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що хлопець звернувся у Добротвірську міську лікарню, де лікарі діагностували у нього, зокрема, «струс головного мозку та забій голови». При цьому він вказав, що тілесні ушкодження йому нанесли поліцейські. 

За цим фактом призначене службове розслідування – правоохоронці встановлюють обставини, за яких хлопець отримав травми, та осіб, причетних до нанесення йому тілесних ушкоджень.

Leopolis.news