logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Один із провідних отоларингологів Європи у Львові оперуватиме дітей із надскладними вадами

12-02-2020 14:271585

Один із провідних отоларингологів Європи у Львові оперуватиме дітей із надскладними вадами
Фото: ОХМАТДИТ

У Львові впродовж двох днів, 14-15 лютого, в обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ спільно з отоларингологами лікарні консультуватиме і оперуватиме малих пацієнтів з різними складними патологіями вуха, носа, горла один з провідних дитячих отоларингологів Європи професор Ярослав Шидловський.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Професор є керівником клініки дитячої оториноларингології в Познані, яка входить до п’ятірки найкращих клінік дитячої отоларингології Європи. Він володіє унікальними техніками, які використовує під час операцій дітей із надскладними вродженими і набутими вадами і своїм досвідом радо ділиться з колегами зі Львова.

Співпраця професора і львівських отоларингологів триває вже три роки. Спільно з лікарями зі Львова за цей час було проконсультовано понад 20 дітей з різними патологіями з різних областей України. Професор консультує і оперує тільки надскладні випадки.

Дітей для таких оперативних втручань відбирають отоларингологи ОХМАТДИТу після ретельного огляду і обстеження.

Завідувач відділення дитячої отоларингології Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ Федір Юрочко повідомив, що у цей приїзд професора Ярослава Шидловського заплановано провести п’ять надскладних операцій дітям з Львівщини, Тернополя та Києва.

«До приїзду професора Шидловського ми підібрали п’ять нетипових пацієнтів з різними складними патологіями. Деякі з них раніше вже були прооперовані у різних лікарнях, але це не дало бажаного результату. Професор з Познані володіє унікальними методиками, які будуть використані під час оперативних втручань. Більшість складних операцій спільно з професором проводимо малоінвазивним способом, без зовнішніх розрізів, що дає хороший результат і сприяє швидшому одужанню пацієнта», – каже Федір Юрочко.

У цей приїзд польського отоларинголога, за словами Федора Юрочка, прооперують 10-річного хлопчика з Києва, у якого є рубцевий стеноз (звуження) гортані і трахеї. Рубці на дихальних шляхах виникли влітку 2019 року через травму шиї (хлопчик упав на сходах і травмував гортань). Професор пропонує зробити дитині ендоларингеальну операцію, без зовнішніх розрізів і без трахеостомії.

12-річна дівчинка з Бродівського району Львівщини страждає від тривалих гнійних виділень з вуха. Професор пропонує свою методику мікрохірургічної операції.

У 11-річного львів’янина ще при народженні діагностували муковісцидоз.Це спадкове захворювання спровокувало у дитини виникнення поліпів у носі, які після операцій постійно відновлюються. Операцію, яка запланована на 14 лютого, проведуть за особливою методикою професора, яка полегшить страждання і сповільнить рецидиви.

Дівчинка з Жовківського району народилася зі складною вродженою вадою – розщелиною обличчя. Зараз їй 5 років. Вона перенесла вже не одну реконструктивну операцію (у Львові, і в Польщі), під час яких зовнішня вада практично усунута, косметичний ефект задовільний. Але в неї є зарощення хоани (виходу з носа), тому дитина зовсім не дихає одною половиною носа. Їй проведуть ендоскопічну пластику хоани і відновлять дихання.

8-річний хлопчик з Тернополя вже не один рік страждає через проблеми з носом. У нього діагностували хронічне запалення клиноподібної пазухи (найглибшої приносової пазухи), яке не проходить після трьох ендоскопічних операцій. Професор пропонує прооперувати своєю ендоскопічною методикою, яка має допомогти дитині позбутися проблеми.

Якщо ваші діти мають складні проблеми (вроджені чи набуті) , які не вдається вирішити і ви б хотіли потрапити на консультацію до професора з Польщі, то просто приїхати до Львова і відразу потрапити на прийом, не вийде. Процедура запису така: спершу слід звернутися до отоларингологів ОХМАТДИТу. Вони оглянуть дитину, проведуть обстеження і вирішать: дану проблему можуть вирішити самі чи пацієнта слід записати на прийом до професора. Якщо потрібна буде консультація Ярослава Шидловського, вас поставлять на чергу і повідомлять, коли слід приїхати на консультацію, адже зрозуміло, що за один візит (один-два дні) професор не може допомогти всім дітям, які потребують допомоги.

Потрапити на прийом до професора з Познані дітям зі складними патолгіями допоможе отоларинголог ОХМАТДИТу Дзвенислава Копанська. Її тел. +38 093 236 83 83. Але лікарка просить контактувати через вайбер, бо може бути в операційній, на обході і не завжди зможе підняти телефон. З нею і узгодите день і час консультації.

Leopolis.news