logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Львівщина планує залучати досвід державно-приватного партнерства для реформування галузі охорони здоров’я

12-02-2020 17:231343

Львівщина планує залучати досвід державно-приватного партнерства для реформування галузі охорони здоров’я
Фото: Львівська ОДА

Заступник голови облдержадміністрації Іван Собко зустрівся сьогодні із представниками Міжнародної фінансової корпорації, що є підрозділом групи Світового банку, аби обговорити можливість реалізації спільних проектів у галузі охорони здоров'я.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Під час розмови заступник голови ЛОДА ознайомив гостей із процесом реформування медицини усіх рівнів та наголосив на важливості залучення позитивного досвіду іноземних партнерів.

«Система охорони здоров'я уже давно потребує змін. Уряд затвердив напрями реформи і дотримується їх. Роками у нас будували лікарні за неефективним принципом. Тепер ці заклади не можуть надати якісних медичних послуг. Перший крок реформи - первинна медицина - уже запрацював і показав хороші результати. На черзі вторинний і третинний рівень медицини. Державні кошти мають витрачатися ефективно. У центрі функціонування системи охорони здоров'я має бути пацієнт, якому потрібна якісна медична послуга. Реалізація різних проектів зі Світовим банком завжди позитивна. Тому співпраця з вами в частині комплексного вирішення медичних проблем - на часі», - зазначив Іван Собко.

Гості наголосили на доцільності напрацювання пілотного проекту, що можна втілити на території області, а також ознайомили із специфікою реалізації державно-приватного партнерства.

«Велика увага зараз скерована на розвиток та функціонуванні мережі медичних закладів. Влада потребує значних інвестицій у систему охорони здоров'я. В цьому контексті партнерство із приватним сектором може мати значний успіх. Досвід схеми державно-приватного партнерства варто переймати і Україні, адже така співпраця показала хороші результати у багатьох розвинених країнах. Тим паче, що зараз Україна перебуває у процесі реформування своєї системи охорони здоров'я», - акцентувала старший спеціаліст з інвестицій IFC, глобальний керівник ДПП в секторі охорони здоров’я Карін Башонжі.

Під час зустрічі т.в.о. директора департаменту охорони здоров'я Андрій Васько презентував стратегію розвитку медичної галузі в межах Львівської області та зосередив увагу на опорних лікарнях та екстреній медичній допомозі.

«Кожен крок нинішньої реформи доцільний та обдуманий, однак часу на довгий перехідний період не буде. А в умовах застосування кризового менеджменту, держава фінансуватиме ті заклади, які надаватимуть якісні медичні послуги», - резюмував Андрій Васько.

Сторони обмінялися думками щодо можливих шляхів співпраці, обговорили розвиток дитячої медицини та акцентували увагу на необхідності підсилення матеріально-технічної бази медичних установ, а також на залученні високопрофесійного медичного та експертного технічного персоналу.

Leopolis.news