logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Офіс президента судитиметься з журналістами через сюжет про поїздку Зеленського в Оман

14-02-2020 13:032206

Офіс президента судитиметься з журналістами через сюжет про поїздку Зеленського в Оман
Фото: glavcom.ua

Офіс президента України подає до суду на програму «Схеми», журналісти якої розповіли про ймовірну зустріч Володимира Зеленського із секретарем Радбезу Росії Миколою Патрушевим в Омані.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента. 

«Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим», – зазначають в ОПУ.

Офіс президента України чекає від програми «Схеми» спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Зазначено, що оприлюднення висновків, які «ґрунтуються не на фактах чи свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних «джерел», яке має місце у випуску програми «Схеми», Офіс президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою».

«Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень. Також вважаємо своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника – телеканалу «UA: Перший» на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає «Українська правда», журналісти не повідомляли про зустріч Зеленського з Патрушевим, лише підкреслили, що обидва візити – президента України і представника Росії – збіглися в часі в Омані. Також вказували, що чартерний літак Bombardier Global Express 6000, яким Зеленський повертався з Оману в Україну, прилетів з Росії, і що на його борту був секретар російського Радбезу Патрушев.

Журналісти припускали, що за таких умов Зеленський і Патрушев «мали змогу про щось домовлятися». Водночас «Схеми» отримали коментарі у всіх згаданих у розслідуванні осіб, у яких ті заявили, що не зустрічалися з представниками російської влади.

Leopolis.news