logo
28/03
27/03
2 ...

Львівська музична академія переплатила за реставрацію горища 345 тис. грн – аудитори

17-02-2020 12:461355

Львівська музична академія переплатила за реставрацію горища 345 тис. грн – аудитори
Фото: Твоє Місто

Компанія «Престиж-Стиль» на 345 тис. грн завищила вартість реставрації приміщень Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка – перепланування горища під навчальний простір.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів», посилаючись на дані звіту Державної аудиторської служби.

Розбіжності між фактично виконаними та вказаними роботами встановила комісія академії наприкінці 2019 року. Виявилося, що підрядник «Престиж-Стиль» не встановив пожежного устаткування, не пофарбував стін та не проклав труб для опалення, хоча вказав ці роботи в актах виконаних робіт.

Окрім того, компанію підозрюють у підроблені інших документів щодо перепланування горища. Згідно з рапортом працівника Управління захисту економіки, на який посилаються слідчі, посадовці «Престиж-Стиль» внесли недостовірні дані в акти виконаних робіт за червень 2019 року. У документі йшлося про встановлення ліфта, однак фактично підрядник цих робіт не виконав.

Зазначено, що реконструкцію горища музичної академії імені Миколи Лисенка під навчальний простір реалізують ще з 2015 року. У 2016 році вартість перепланування становила 4,8 млн грн, однак зросла через підвищення зарплат та ідеї встановити ліфт. Вже у 2018 році договір на 7,7 млн грн підписали з ТОВ «Престиж-Стиль». Підрядник мав завершити робити до кінця того ж року, однак пізніше терміни перенесли.

У вересні 2019 року академія розірвала договір з компанією, виплативши їй за роботи 4 млн грн. Основною причиною розірвання стало збільшення зарплат у будівництві. Того ж місяця через переговорну процедуру академія уклала з «Престиж-Стиль» нову угоду на 4,3 млн грн, збільшивши при цьому вартість робіт на 772 тис. грн.

«Аргументом на користь прямої угоди замість проведення відкритих торгів було те, що нібито заміна підрядника призведе до негативних наслідків. Таке уникнення відкритих торгів − схема, якою бюджетні установи у Львівській області користуються вже протягом трьох років. Вона дозволяє непрозоро збільшити вартість робіт та укласти угоду з потрібним підрядником», – зазначають журналісти «НГ. Львів».

Завершити роботи підрядник повинен до кінця 2020 року.

Leopolis.news