У «Слузі народу» вимагають покарати ексрадника Порошенка, який назвав військових «ублюдками»

http://leopolis.news/post/16241/u-sluzi-narodu-vymagayut-pokaraty-eksradnyka-poroshenka-yakyy-nazvav-viyskovyh-ublyudkamy-

17/02/2020

Про це Корнієнко заявив на погоджувальній раді 17 лютого у відповідь на пост колишнього радника п’ятого президента Петра Порошенка Юрія Бірюкова у соцмережі, де останній назвав військових «ублюдками», інформує «Українська правда».

«У нас є пропозиція до обговорення посилити відповідальність за образи та наклеп у бік військовослужбовців. Вивести це окремим пунктом.

Вона і так є, і так працює. Але щодо військовослужбовців, які захищають нашу землю, нас щодня, щохвилини, – ніхто не має права їх ображати, незалежно від статусу – нинішнього чи минулого – цієї людини, і незалежно від того, як він себе позиціонує», – сказав він.

За словами Корнієнка, наразі, у річницю президентської кампанії, відбуваються «якісь сплески, які пов’язані у першу чергу з певним таким підвищенням градусу обговорень у соцмережах і поверненням до такої неприємної штуки як мова ненависті».

Він додав, що зокрема, «лунають заклики,… образи на бік, зокрема, військовослужбовців, і це роблять люди, пов’язані з колишнім головним військовокомандувачем». Корнієнко назвав такі дії неприйнятними.

Зазначимо, 16 лютого радник колишнього президента Юрій Бірюков написав у «Facebook» пост, у якому побажав «каждому ублюдку из состава ВСУ, который весной прошлого года проголосовал за Зеленского, вечно быть в совместном патрулировании с сепарами». 

Як відомо, 15 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погоджується на спільний із представниками ОРДЛО контроль території як умову для проведення місцевих виборів на Донбасі. 

Пізніше, джерело ЄП в українській делегації наголосило, що пропозиція щодо спільного контролю стосується патрулювання непідконтрольної території, але не кордону. 

Leopolis.news