logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

ВРУ сьогодні продовжить розгляд у другому читанні законопроєкту про ринок землі

18-02-2020 10:201500

ВРУ сьогодні продовжить розгляд у другому читанні законопроєкту про ринок землі
Фото: 24tv.ua

Верховна Рада планує сьогодні, 18 лютого, продовжити розгляд у другому читанні законопроєкту про ринок землі.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в порядку денному пленарного засідання, опублікованому на сайті парламенту.

Рада має намір продовжити розгляд проєкту закону із 217-ї поправки. Загалом, під час підготовки його до другого читання профільний комітет отримав 4018 поправок і пропозицій від народних депутатів.

Окрім того, порядком денним передбачено, що у вівторок парламентарії розглянуть іще три законопроєкти, два з яких президент визначив як невідкладні. Йдеться про проєкти №3003 «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях» і №3015 «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про національну безпеку України» щодо набрання чинності положеннями стосовно Головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України, видів і окремих родів військ (сил)». Також передбачено розгляд у другому читанні проєкту закону №2500 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про запобігання корупції».

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 6 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10. На знак протесту народні депутати із фракцій «Батьківщина» й «Опозиційна платформа – За життя» блокували трибуну та президію парламенту.

Верховна Рада 13 листопада 2019 року ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10), який, зокрема, передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на продаж землі. Після цього аграрії провели кілька масових акцій протесту проти запуску ринку землі.

У підготовленому до другого читання законопроєкті передбачено, що купувати землю сільськогосподарського призначення зможуть лише українці; концентрація земель в одних руках становить до 10 тис. га; розрахунок за землю — виключно безготівковий з перевіркою походження коштів; забороняється купувати землю у 50-кілометровій зоні від кордону; зафіксовано мінімальну ціну на земельну ділянку; банки не зможуть купувати землю - лише брати у заставу; частина коштів від продажу земель державної та комунальної власності піде на створення Фонду розвитку сільських територій.

Leopolis.news