У Львові презентують прем’єру опери «Лис Микита»

http://leopolis.news/post/16294/u-lvovi-prezentuyut-premeru-opery-lys-mykyta

18/02/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської опери.

В основі постановки – однойменна поема Івана Франка. Оперу рекомендують для сімейного перегляду, адже за начебто дитячою казкою та розважальним сюжетом, гумором і пригодами хитрого Лиса, ховаються гострі та завжди актуальні соціальні питання.

«Опера «Лис Микита» Івана Небесного матиме несподіване звучання, адже в оркестрі, поряд із традиційними інструментами, колоритно звучатимуть народні – цимбали, бандура, дримба, ліра і трембіта. Диригент-постановник опери – американський диригент українського походження Теодор Кучар, диригентка – Ірина Стасишин, а хормейстер – Вадим Яценко», – йдеться в повідомленні.

До числа постановників залучили також митців із-за кордону: молодого художника зі світла з Литви Арвідаса Буйнаускаса, який співпрацює з групою «Океан Ельзи», а також італійського хореографа Марчелло Алджері.

Зазначають, що в опері «Лис Микита» буде не лише хореографія, а й акробатика на повітряних полотнах. Окрім того, чи не вперше в українській сучасній опері буде використано новітні технології 3D-проекції.

До створення сценографії, яскравих костюмів та масок звірів залучено дизайнерів та митців зі всієї України: Тадей Риндзак, Ганна Іпатьєва, Людмила Табачкова, Анжела Городиська.

Фото: пресслужба Львівської опери

Leopolis.news