До самбірської гімназії прибули волонтери з Індонезії

http://leopolis.news/post/16296/do-sambirsko-gimnazi-prybuly-volontery-z-indonezi-

18/02/2020

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Волонтери – студенти. Зокрема, Сабріна студіює історію, а Алфі – бізнес. Їхній приїзд в Україну став можливим завдяки участі у проекті «AIESEC» як міжнародної, неполітичної, неприбуткової організації. Її діяльність спрямована на розвиток лідерства у молоді через міжнародні стажування та практичний досвід. 

У свою чергу відділ освіти, знаючи про волонтерську місію, пропонував усім навчальним закладам міста скористатись такою можливістю. Але колектив гімназії проявив активність і тепер приймає посланців з Індонезії, які в Україні вже шостий тиждень. За цей час, як зізнались під час зустрічі з учнями, встигли вивчити немало українських слів та полюбити страви національної кухні. Серед них – борщ та вареники.

Зустріч з гімназистами та перший урок волонтери з гімназистами провели англійською мовою. Вони докладно розповіли про Індонезію, її історію, зокрема, навчання  дітей. Їхня система освіти відрізняється від нашої – учням практично не задають домашнього завдання, їм не потрібно носити важкі сумки з книжками. Проте для тих, хто не слухає вчителя та не хоче вчитися, можливе покарання у формі стояння на одній нозі.

Протягом тижня завдяки волонтерам гімназисти зможуть поглибити свої знання з англійської мови, вивчення якої тут на належному рівні. Живе спілкування, як вважають педагоги, у такій справі важлива підмога.

Місія волонтерів у гімназії завершиться міжкультурним фестивалем. До нього вже готуються. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news