logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

У МЗС закликають світ засудити атаку бойовиків на Донбасі

18-02-2020 13:491164

У МЗС закликають світ засудити атаку бойовиків на Донбасі
Фото: pravda.com.ua

У Міністерстві закордонних справ закликають міжнародне співтовариство засудити спробу бойовиків прорватися поблизу лінії розмежування на Донбасі.

 

Про це у Twitter написала речниця МЗС України Катерина Зеленко.

«Дуже стурбовані ескалацією конфлікту на Донбасі після останньої російської атаки. Використання забороненої зброї призвело до нової хвилі жертв. Це останнє порушення домовленостей, досягнутих на зустрічі нормандської четвірки. Ми закликаємо на міжнародне співтовариство засудити цю ескалацію», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, від 5-ї години ранку 18 лютого тривав інтенсивний бій між бойовиками та українськими військами в районі Золотого, Оріхово та Новотошківки. За даними ТСН, вороги накривають позиції бійців збройних сил України ствольною артилерією. Вибухи чути за кілька кілометрів.

Згодом у ЗМІ з’явилась інформація, що українські військові під час активної атаки бойовиків сьогодні, 18 лютого, втратили позиції поблизу Золотого на Донбасі.

Згодом у штабі повідомили про завершення боїв. у результаті зіткнень один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. 

Президент Володимир Зеленський вважає обстріл бойовиків поблизу лінії розмежування на Донбасі спробою зірвати мирний процес.

Leopolis.news