logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Зеленський пригрозив «товаришам», які підбурюють людей, привезти українців з Китаю у їх особняки у Кончі-Заспі

18-02-2020 14:112906

Зеленський пригрозив «товаришам», які підбурюють людей, привезти українців з Китаю у їх особняки у Кончі-Заспі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повністю готова забрати своїх громадян із закритого на карантин китайського міста Ухань та застеріг політиків від спроб маніпулювати цією темою.

 

Про це він сказав на сьогоднішньому брифінгу.  

Зеленський запевнив, що ситуація з евакуацією українських громадян повністю контрольована.

«Що стосується коронавірусу. Я, чесно кажучи, хочу вам сказати, – у нас повністю контрольована ситуація, ми обов’язково повинні забирати наших громадян. На жаль, деякі засоби масової інформації розповсюджують якусь дезінформацію з приводу того, куди їх везуть, що щось не готово. У нас є декілька варіантів, ми повністю готові, але найголовніше, що ми забираємо наших громадян. Якщо ви побачите статистику, скільки там наших – це, навіть, не дорослі люди, а хлопчики й дівчата. Всі, майже там, 90-х років народження. І я хочу звернутися до деяких політичних партій, які звертаються до людей, і ми цю інформацію знаємо завдяки правоохоронним органам. Вони звертаються до місцевих людей, мешканців і кажуть, що вони підбурюють їх перекривати дороги. Чесно кажучи, ми з вами повинні розуміти, що ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми. А з приводу цих політичних «товаришів» хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, то ми привеземо всіх наших громадян, а ми обов’язково їх привеземо додому, тому що це наш обов’язок, то я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їх особняки», – сказав Зеленський.

Як відомо, літак для евакуації українців з Уханя (Китай) вилетить у вівторок, 18 лютого, і повернеться в Україну в четвер, 20 лютого. Усіх евакуйованих планують помістити вна карантин щонайменше на 14 днів. Точне місце розміщення евакуйованих не повідомляється.

Leopolis.news