Зеленський пригрозив «товаришам», які підбурюють людей, привезти українців з Китаю у їх особняки у Кончі-Заспі

http://leopolis.news/post/16316/zelenskyy-prygrozyv-tovarysham-yaki-pidburyuyut-lyudey-pryvezty-ukranciv-z-kytayu-u-h-osobnyaky-u-konchi-zaspi-

18/02/2020

Про це він сказав на сьогоднішньому брифінгу.  

Зеленський запевнив, що ситуація з евакуацією українських громадян повністю контрольована.

«Що стосується коронавірусу. Я, чесно кажучи, хочу вам сказати, – у нас повністю контрольована ситуація, ми обов’язково повинні забирати наших громадян. На жаль, деякі засоби масової інформації розповсюджують якусь дезінформацію з приводу того, куди їх везуть, що щось не готово. У нас є декілька варіантів, ми повністю готові, але найголовніше, що ми забираємо наших громадян. Якщо ви побачите статистику, скільки там наших – це, навіть, не дорослі люди, а хлопчики й дівчата. Всі, майже там, 90-х років народження. І я хочу звернутися до деяких політичних партій, які звертаються до людей, і ми цю інформацію знаємо завдяки правоохоронним органам. Вони звертаються до місцевих людей, мешканців і кажуть, що вони підбурюють їх перекривати дороги. Чесно кажучи, ми з вами повинні розуміти, що ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми. А з приводу цих політичних «товаришів» хочу вам сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, то ми привеземо всіх наших громадян, а ми обов’язково їх привеземо додому, тому що це наш обов’язок, то я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їх особняки», – сказав Зеленський.

Як відомо, літак для евакуації українців з Уханя (Китай) вилетить у вівторок, 18 лютого, і повернеться в Україну в четвер, 20 лютого. Усіх евакуйованих планують помістити вна карантин щонайменше на 14 днів. Точне місце розміщення евакуйованих не повідомляється.

Leopolis.news