Доба в ООС: 22 обстріли, один наш воїн загинув, 4 – поранені, двоє отримали бойове ураження

http://leopolis.news/post/16346/doba-v-oos-22-obstrily-odyn-nash-von-zagynuv-4--poraneni-dvoe-otrymaly-boyove-urajennya

19/02/2020

Про це повідомляє пресцентр ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник здійснив три обстріли по нашим позиціям, а саме:

  • поруч з населеним пунктом Березове – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • неподалік Широкиного – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • поблизу населеного пункту Пищевик – з міномету калібру 82 мм противник випустив 3 міни, а також вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Дев’ятнадцять обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання « Північ», а саме:

  • шість разів поблизу населеного пункту Кримське – зі 120-мм мінометів ворог випустив 61 міну, ще 10 мін з міномету калібру 82 мм, а також вів вогонь з озброєння БМП та станкового протитанкового гранатомету;
  • чотири рази поруч з Новотошківським – з артилерійських систем калібру 152 мм – 45 снарядів, 122-мм артилерії – 15 снарядів, мінометів калібру 120 мм – 17 мін, а також 56 пострілів з озброєння танку;
  • два рази в районі населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 152 мм – 22 снаряди, 122-мм артилерії – 28 снарядів, мінометів калібру 120 мм – 61 міна, 82-мм мінометів – 30 мін, а також противник вів вогонь з гранатометів різних систем;
  • двічі поблизу населеного пункту Хутір Вільний – з артилерійських систем калібру 122 мм – 4 снаряди, 120-мм мінометів – 23 міни, 82-мм мінометів - 25 мін, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
  • два рази неподалік Золотого-4 – з мінометів калібру 120 мм ворог випустив 3 міни, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • поблизу Попасної – зі ствольної артилерії калібру 122 мм – 16 снарядів та мінометів калібру 82 мм – 18 мін;
  • в районі Луганського – з 82-мм міномету – 2 міни;
  • поруч з Новолуганським – з міномету калібру 82 мм – 2 міни, а також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Окрім цього, поблизу населеного пункту Оріхове ворог здійснив спробу штурму наших спостережних постів. У результаті бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами подавили ворожий вогонь та зупинили диверсійно-розвідувальну групу противника. Позиції українських захисників не втрачені.

Слід зазначити, що на усі ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну вогневу відповідь та контролювали ситуацію. В подальшому противник запросив режим тиші.

Вчора, 18 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних загинув, чотири захисника отримали поранення та ще двоє - бойове ураження.
За даними розвідки, у результаті бойового зіткнення зі сторони противника 4 чоловіка було знищено та ще 6 отримали важкі поранення.

З початком цієї доби російські окупаційні війська по захисникам Лебединського випустили 15 мін з мінометів калібру 82 мм, а також вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

За поточну добу втрат немає.

Leopolis.news