Садовий дав вказівку чиновникам ЛМР провокувати активістів – Іван Спринський

http://leopolis.news/post/1639/sadovyy-dav-vkazivku-chynovnykam-lmr-provokuvaty-aktyvistiv--ivan-sprynskyy

29/05/2019

Таку версію подій виклав співкоординатор «Штабу порятунку Львова» Іван Спринський: 

«Зокрема людей цікавило чому муніципальна варта постійно перевищує свої службові обов’язки та, всупереч закону, постійно обмежує вхід у ЛМР.  

Також львів'яни мали намір почути роз’яснення щодо безкоштовної передачі комунальної землі по вул. Карпинця та трьох квартир для топ-чиновників міськради в той час, коли учасникам російсько-української війни не отримали ще жодної земельної ділянки у межах м. Львова. Однак почути відповіді на запитання не вдалось. Вхід у Ратушу заблокувала муніципальна варта, а до мітингувальників вийшла керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.  

Чиновники запевнили, що апаратна нарада сьогодні не відбудеться та категорично заборонили заходити у ЛМР. «Ви загроза для Львова, тому я не впущу вас у середину», - заявив Євген Бойко.  

При цьому своє рішення юридично не аргументував. Протестувальники, серед яких були й жінки, почали, у свою чергу, просити чиновників пройти у велику сесійну залу ЛМР та конструктивно обговорити усі питання, запросивши для цього необхідних директорів департаментів. Втім конструктивно спілкуватись посадовці міськради відмовились. Вочевидь отримали вказівку від бургомістра Львова всіляко затягувати час та провокувати мітингувальників на конфлікт.  

Євген Бойко та працівники муніципальної варти почали перешкоджати входу людей у міську раду та замкнули двері на ключ. У результаті чергове намагання протестувальників сісти за стіл переговорів з посадовцями, аби задати їм незручні запитання, була успішно зірвана.  

Відповіді ні на одну з вимог людей почуто не було. Вочевидь Андрій Садовий саме таким чином хоче відволікти увагу львів’ян від проблем, що існують у місті. Нагадаємо з понеділка, 27 травня, більше 15 громадських організації розгорнули перед ЛМР наметове містечко та розпочали безстрокова акцію протесту. Основна вимога - відставка очільника міста. За цей період акцію підтримали вже сотні львів’ян, які щодня звертаються до протестувальників та пишуть скарги на діяльність Садового. Окрім цього, учасники акції хочуть почути публічні звіти правоохороних органів по усіх резонансних справах щодо діяльності посадовців ЛМР. Зокрема розслідувань по «Афері століття», винних у трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі та крадіжці земель у жителів Рясне-Руська під індустріальний парк».