logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

На Стрийщині відкрили ще одну новозбудовану амбулаторію первинної меддопомоги (ФОТО)

19-02-2020 20:041430

На Стрийщині відкрили ще одну новозбудовану амбулаторію первинної меддопомоги (ФОТО)
Фото: Львівська ОДА

Двері для понад 5-ти тисяч мешканців з 7-ми сіл: с.Верчани, с.Підгірці, с. Комарів, с.Піщани, с. Ходовичі, с.Стриганці, с.Сихів відкрила новозбудована амбулаторія первинної медичної допомоги у сільській місцевості.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Зазначимо, що амбулаторія у селі Верчани Стрийського району – одна із 43-ох амбулаторій сімейної медицини у сільській місцевості, будівництво яких відбувається у Львівській області.

«Цей медичний заклад коштував понад шість мільйонів гривень. Ці кошти - субвенція з державного бюджету місцевому бюджету у поєднанні зі співфінансування з місцевого бюджету. Для нас надзвичайно важливо, щоб мешканці Львівщини отримували якісні медичні послуги», - наголошує заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод. 

Амбулаторію оснащено медичним обладнанням, а її площа складає 207 м2. Її очолила молода лікарка Наталя Галамай.

«Я - сімейний лікар. У нас ще буде терапевт, педіатр, кабінет щеплення і здоров’я. Разом 5-6 осіб. Це - і молоді фахівці, і медики зі стажем. Тут, на місці, у нас можна буде також “зробити” загальні аналізи, поміряти рівень цукру в крові. І машина, і нова амбулаторія розв’язують нам руки. Люди зможуть підписати декларації у нас, а не їздити до лікарів в райцентр. Це для них дуже важливо», - зазначила медик.

Нагадуємо, що для кожної з 43-х нових амбулаторій закупили службовий автотранспорт Renault Duster. Також закупили 67 автомобілів для існуючих амбулаторій.

21 листопада 2019 року управління капітального будівництва Львівської ОДА оголосило тендер на закупівлю 159 автомобілів для існуючих амбулаторій.