Приховали смерть військового: ДБР розслідує дії командування однієї з частин на Львівщині

http://leopolis.news/post/16409/pryhovaly-smert-viyskovogo-dbr-rozslidue-di-komanduvannya-odnie-z-chastyn-na-lvivshchyni

19/02/2020

Про це повідомляє ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, розпочали досудове розслідування за фактом ненаправлення військовими службовими особами однієї з військових частин у Львівській області до органу досудового розслідування повідомлення про підлеглого, який вчинив кримінальне правопорушення, а також умисного невиконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 426 Кримінального кодексу України).

«За попередньою інформацією, 15 лютого 2020 року в позаслужбовий час в гуртожитку однієї з військових частин у Львівській області солдат-контрактник, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, ударив ножем в живіт колегу. Через добу від отриманих тілесних ушкоджень старшина помер, не отримавши кваліфікованої медичної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посадові особи військової частини приховали факт злочину на території військової частини. Командування не повідомило про подію правоохоронцям та не забезпечило кваліфікованої медичної допомоги потерпілому.

Наразі тривають слідчі дії.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону України.

Оперативний супровід - Головний відділ військової контррозвідки СБУ за сприяння працівників Західно-територіального управління військової служби правопорядку.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.