logo
20/04
19/04
18/04
2 ...

Вимагав $1800 за контрабанду сигарет: ДБР взяло на хабарі прикордонника (ФОТО)

19-02-2020 19:563494

Вимагав $1800 за контрабанду сигарет: ДБР взяло на хабарі прикордонника (ФОТО)
Фото: ДБР

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали військовослужбовця  одного з прикордонних загонів Західного регіонального управління Держприкордонслужби України за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє ДБР.

За попередньою інформацією, 11 лютого 2020 року прикордонник, погрожуючи громадянину притягненням до відповідальності, вимагав неправомірну вигоду у розмірі 1 800 доларів США за можливість переміщувати  тютюнові вироби з України до Угорщини в обхід  контрольно-пропускних пунктів кордону.

Військовослужбовець встановив для громадянина «тариф» у розмірі 90 доларів США за кожен ящик контрабандних сигарет.

19 лютого 2020 року слідчі ДБР затримали прикордонника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання ним частини неправомірної вигоди в сумі 900 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу. 

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Закарпатської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.