logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Учні Старосамбірщини долучились до проекту «Популяризуємо Україну разом»

20-02-2020 08:49988

Учні Старосамбірщини долучились до проекту «Популяризуємо Україну разом»

Два тижні на Старосамбірщині перебували студенти-волонтери з Індонезії Сабріна та Алфі. Їхній візит на Прикарпаття  відбувся в рамках проекту “Популяризуємо Україну разом”, започаткованого Міжнародною молодіжною громадською організацією “АIESEC”.

 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За словами голови райради Тетяни Терлецької, яка підтримала цей проект, молодих посланців зустріли і щиро прийняли учні  ЗЗСО І-ІІІ ступенів – ліцею села Стрілки. Тут відбулись цікаві взаємні заходи пізнавального характеру.

Гості цікаво розповідали про свою країну Індонезію, а ліцеїсти представили їм українську культуру, національні звичаї. Спілкування відбувалось англійською мовою, що дозволило учням поглибити свої знання. З неабияким захопленням волонтери знайомились з краєвидами Прикарпаття та його збереженими пам’ятниками історії, культури та духовності.

Тиждень працювали індонезійські волонтери також в опорній школі містечка Хирів. Для гостей цей час був періодом незабутніх вражень, відкриттів для себе про Україну, а в підсумку – стирання кордонів, подолання мовних бар’єрів і бажання, щоб народи планети жили в мирі та дружбі.

Зі слів волонтерки Сабріни, за цей короткий час вона навіть вивчила кілька українських слів. Над усе їм смакували страви національної кухні. В першу чергу – це борщ та вареники.

А головне, зазначив волонтер Алфі, він повезе на Батьківщину приємні та незабутні враження про перебування на Старосамбірщині, Самборі, а отже й Україну.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news