logo
28/03
27/03
2 ...

Мешканців Львівщини закликають долучитися до акції «Мільйон дерев за 24 години»

20-02-2020 15:171247

Мешканців Львівщини закликають долучитися до акції «Мільйон дерев за 24 години»
Фото: ілюстративне

Органи місцевого самоврядування, підприємства, громадські організації та всі охочі можуть долучатися до Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України» та акції «Мільйон дерев за 24 години».

 

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

 

Під час Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України» планують висадження понад мільйона дерев у різних куточках держави та за її межами. Організатори проєкту прагнуть привернути увагу громадськості до відновлення екосистем країни та розвитку екологічної свідомості людей.

Узяти участь в акції «Мільйон дерев за 24 години», яка пройде 20 березня можна, заповнивши анкету за посиланням.

«Перед тим, як висаджувати дерева, для того щоб не нашкодити довкіллю наголошуємо на обов’язковому врахуванні норми ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» – місця висаджування дерев та породний склад в обов’язковому порядку повинні бути узгоджені з органами місцевого самоврядування та, у разі висадження в межах лісфонду, з постійними лісокористувачами.

Також, просимо врахувати законодавчі обмеження щодо висаджування дерев без відповідних проєктів в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду. А також ретельно підбирати види дерев та кущів, які планують висаджувати в природне середовище, та в жодному разі не саджати інтродуценти або інвазійні види», – йдеться в повідомленні.

Leopolis.news