logo
19/04
18/04
2 ...

Сесія підтримала петицію про заборону спалювання сухої рослинності у Львові

20-02-2020 15:50735

Сесія підтримала петицію про заборону спалювання сухої рослинності у Львові
Фото: ілюстративне

Сесія Львівської міської ради підтримала електронну петицію «Про заборону спалювання сухої рослинності».

За це рішення депутати проголосували під час сесії Львівської міськради сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Текст петиції:

Восени в місті активізується діяльність сезонних «паліїв» – траву та опале листя вони утилізовують у вогнищах неподалік житлових будинків. При спалюванні листя в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини, такі як пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

Разом з листям горить сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери і при спалюванні в повітря надходить до 70 різних хімічних сполук, які осідають на легенях наших рідних, близьких, а найголовніше – дітей.

Ми вимагаємо від керівництва міста не дистанційовуватись від цієї кричущої проблеми, а почати наводити лад з паліями:

1. Управлінню екології напрацювати дорожню карту, щодо вирішення цієї проблеми.

2. Владі міста розпочати просвітницьку кампанію з метою донесення інформації до громади міста, про надзвичайну шкоду (радіо, телебачення, соцмережі, школи, медичні заклади та інші комунальні установи) та запобігання подальшому спаленню, одночасно показуючи альтернативні способи утилізації листя та трави.

3. Спільно з представниками районної адміністрації та муніципальної варти проводити щоденну перевірку територій.

4. Створити номер гарячої лінії для можливості повідомлення про місця спалювання.

5. Запровадити систему штрафних санкцій для порушників.

Відповідальним виконавчим органом за підготовку дорожньої карти реалізації петиції визначиkи департамент містобудування. Департамент має у 30-ти денний строк розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю автора та скерувати її на розгляд та затвердження постійній комісії екології та  природокористування.

Леся БУРБАН, Leopolis.news