На Миколаївщині відкрили нову амбулаторію (ФОТО)

http://leopolis.news/post/16470/na-mykolavshchyni-vidkryly-novu-ambulatoriyu-foto

20/02/2020

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Ми раді долучитися до творення цих змін на краще. Робимо все можливе, щоб якісно втілити медреформу і зробити медичні послуги доступними для людей. Цей об’єкт коштував державі у співфінансуванні з місцевою громадою майже шість мільйонів гривень», - наголошує заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Медичний заклад охопить якісними послугами 4,4 тисячі мешканців з 3 сіл: с.Гірське, с.Липиці, с.Раделичі.

Зазначимо, що площа амбулаторії складає 201,5 м2 та є оснащеною необхідним медичним обладнанням.

«Десять років тому я був з делегацією від міської ради Львова у Польщі. Ми тоді відвідували сільську амбулаторію, і я сам не міг тоді уявити, що в нас щось таке може бути. Тепер такі ж заклади відкривають в Україні. Один із них - медамбулаторія у селі Гірське, яку ми відкрили сьогодні. На відкриття прийшла лікарка, яка працювала в цьому селі 54 роки. Вона стояла зі сльозами на очах - від захоплення. Люди відчувають, що щось змінюється на краще», – розповідає заступник керівника управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації Олег Пелих.

Нагадаємо, що ця амбулаторія є однією з 43-х амбулаторій сімейної медицини у сільській місцевості, будівництво яких відбувається у Львівській області.

Відтак, для кожної з 43-х нових амбулаторій закуплено службовий автотранспорт Renault Duster. Також закуплено 67 автомобілів для існуючих амбулаторій.

Додамо, що торік  управлінням капітального будівництва оголошено тендер на закупівлю 159 автомобілів для існуючих амбулаторій.

Leopolis.news