logo
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Блокування госпіталю у Винниках: нардепи просять Баканова порушити справу (ДОКУМЕНТ)

20-02-2020 21:043983

Блокування госпіталю у Винниках: нардепи просять Баканова порушити справу (ДОКУМЕНТ)
Фото: Українська правда

Народні депутати попросили голову Служби безпеки Івана Баканова порушити кримінальну справу через протести у Винниках на Львівщині, куди мали привезти евакуйованих з Уханя громадян України.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на заяву народних депутатів.

«Просимо порушити кримінальне провадження, виявити та притягти до відповідальності осіб, які закликали до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, перекривали трасу та блокували госпіталь з метою недопуску на територію України евакуйованих з міста Ухань громадян України», - йдеться в заяві.

На думку депутатів, дії громадян у Винниках містять ознаки злочину за ст.295 КК (заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку).

З невідомих причин бланк документа датований 25 вересня 2019 року.

Нагадаємо, 19 лютого Винники охопила паніка –  серед медперсоналу та пацієнтів госпіталю ширилися чути про виписку всіх пацієнтів та про прийняття на стаціонар евакуйованих з Уханю українців. Проте, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько розповів, що у шпиталі пройшли навчання готовності закладу до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою (коронавірусом).

Місцеві мешканці заблокували в’їзди до Львівського обласного госпіталя інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, щоб туди не привезли евакуйованих з Уханю українців.

Раніше повідомлялось, що серед евакуйованих з Китаю українців є і мешканці Львівщини.

Leopolis.news