У Брюховичах встановлять пам’ятник Володимиру Івасюку (ФОТО)

http://leopolis.news/post/16507/u-bryuhovychah-vstanovlyat-pamyatnyk-volodymyru-ivasyuku-foto

21/02/2020

Про це повідомляють на сайті Брюховицької селищної ради.

Виготовив пам’ятник львівський скульптор, брюхівчанин, депутат Брюховицької селищної ради Любомир Кукіль.

«Ідея поставити пам’ятник Володимиру Івасюку в Брюховичах вперше з’явилася 17-18 років тому, коли мером Брюхович був Іван Сало. Тоді відбулась моя зустріч з фотохудожником Любомиром Крисою – чоловіком рідної сестри В. Івасюка Галини. У нього було багато документів та фотографій композитора, з якими я детально ознайомився. Роботу над проектом було розпочато з ескізу фігури В. Івасюка із скрипкою на грудях. Зі слів Л. Криси я дізнався, що батько В. Івасюка хотів, щоб пам’ятник представляв собою фігуру з скрипкою на серці. Врешті, глиняна модель фігури була готова, але до завершення так і не дійшло, і пам’ятник ми розібрали.

Освята місця встановлення пам’ятника біля Народного дому смт. Брюховичі відбулася ще в 2013 році.

Два роки тому вже діючий селищний голова Володимир Доманський запропонував заново розпочати роботу над пам’ятником. Приблизно в час річниці зникнення Володимира Івасюка (26 квітня – 18 травня) бронзовий пам’ятник буде готовий до встановлення», – розповів  Любомир Кукіль.

Пам’ятник виконаний з бронзи, постамент – з граніту. Його встановлять біля Народного дому смт Брюховичі.

«Це давня ініціатива брюховицької громади – поставити пам’ятник Володимиру Івасюку власне у Брюховичах, оскільки у брюховицькому лісі було знайдено тіло Івасюка. Останні п’ять років поступово збирали кошти для втілення цієї ідеї. Частину коштів було зібрано місцевими громадськими організаціями – «Разом до змін», «Наші Брюховичі», «Фундація «Перспектива», «Рідні Брюховичі». Основну частину коштів виділено з селищного бюджету в минулому році – 545 тис. грн», – повідомив селищний голова Брюховичів Володимир Доманський.

Фото: briukhovychi-rada.gov.ua

Leopolis.news