logo
20/04
19/04
2 ...

Продовжили дію програми з реставрації вікон і дверей в історичних будинках Львова

21-02-2020 16:201534

Продовжили дію програми з реставрації вікон і дверей в історичних будинках Львова
Фото: zaxid.net

Сьогодні, 21 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення «Про погодження Програми співфінансування у 2020−2023 роках ремонту віконних та дверних заповнень житлових будинків, які розташовані на території історичного ареалу м. Львова».

 

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

«Процентне співвідношення реставраційних робіт не змінюється – це 70/30, якщо йдеться про реставрацію дверей і брам, 60/40 – у разі реставрації вікон, і 50/50 – у разі заміни пластикових вікон на дерев’яні. Ця програма є продовженням попередньої», – доповіла начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

За її словами, з середини 2018 року було відреставровано 64 брами, є багато заявок на участь у цій програмі.

«З фінансуванням проблем немає. Цього року ми маємо достатньо коштів на співфінансування реставраційних робіт. Насправді все впирається в майстрів, бо маємо обмежену кількість фахових реставраторів по дереву і металу, які можуть виконувати такі роботи. Тому цього року ми будемо проводити школу реставраторів, до якої будемо залучати львівські коледжі, які навчають столярів», – зазначила Лілія Онищенко.

За словами чиновниці, управління охорони історичного середовища запрошує мешканців подавати заявки на участь у програмі, однак наголошує, що будинок, у якому реставруватимуть вікна чи двері, має бути розташований на території історичного ареалу і мати більш ніж 80 років.

Leopolis.news