logo
16/04
15/04
2 ...

В ООН засудили насильство у Нових Санжарах

21-02-2020 18:091819

В ООН засудили насильство у Нових Санжарах

Організація Об’єднаних націй засуджує напади на евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах і закликає уряд вжити заходів безпеки для всіх, кого торкнулася дана ситуація.

Про це йдеться у заяві Представництва ООН в Україні.

«Напад на евакуйованих українських громадян минулої ночі в Полтаві (у Нових Санжарах на Полтавщині) не повинен мати місця в сьогоденній Україні. Ці чоловіки та жінки вже пройшли через травматичний період затяжної ізоляції й заслуговують на повагу до гідності та безпечне повернення до України.

ООН засуджує насильство та закликає уряд вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпеки для всіх, кого торкнулась ця ситуація», – йдеться у повідомленні.

«Ми продовжуємо підтримувати заходи українського уряду щодо посилення готовності та реагування на спалах вірусу COVID-19.

У нашому роздробленому та розділеному світі здоров'я є однією з небагатьох сфер, яка дає змогу країнам можливості працювати разом заради спільної справи. У минулому, в ситуаціях зі спалахами хвороб, страх і недовіра гальмували, а зовсім не допомагали реагувати на загрозу. Тому, зараз - час фактів, а не страху, час раціональності, а не чуток. Це час солідарності, а не стигми», – додали у представництві ООН.

Leopolis.news