logo
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

«Чорні ящики» збитого в Ірані літака без представників України розшифровувати не будуть – Данілов

22-02-2020 14:06642

«Чорні ящики» збитого в Ірані літака без представників України розшифровувати не будуть – Данілов
Фото: Reuters

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов запевнив, що «чорні ящики» літака української авіакомпанії МАУ, збитого іранською ракетою 8 січня, без представників України розшифровувати не будуть.

Про це сказав Данілов в ефірі одного з українських телеканалів увечері в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я можу запевнити громадян України, що без України ніхто не має права торкатися до «чорних ящиків». Вони знаходяться сьогодні на території Тегерана ... ніхто їх не чіпає, ні міністерство оборони (Ірану - ІФ), та ніхто інший», – сказав Олексій Данілов.

Він також висловив упевненість, що родичі загиблих у результаті катастрофи отримають гідну компенсацію.

«Я не хочу випереджати події, але процес триває, він під контролем і повірте, компенсація українцям буде гідна», – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомляв, що серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу). Пізніше Канада уточнила, що на борту перебувало 57 її громадян.

У суботу вранці Іран офіційно визнав, що помилково збив ракетою літак МАУ.

Leopolis.news