logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

США звинуватили РФ у масштабній кампанії щодо дезінформації про коронавірус

22-02-2020 19:05968

США звинуватили РФ у масштабній кампанії щодо дезінформації про коронавірус
Фото: Depositphotos

США звинуватили Росію в масштабній кампанії щодо дезінформації про ситуацію навколо коронавірусу.

Про це пише LB з посиланням на AFP.

За інформацією Агентства, тисячі пов'язаних з Росією акаунтів на Twitter, Facebook і Instagram поширюють дезінформацію про вірус COVID-19, що спрямована проти Сполучених Штатів.

Кампанію щодо дезінформації, яка включає поширення теорій змови, РФ почала місяць тому, відзначили співрозмовники видання.

«Мета Росії – посіяти розбрат і послабити американські інститути та спілки зсередини, в тому числі за допомогою підпільних і згубних кампаній», – заявив заступник держсекретаря США в Європі і Євразії Філіп Рікер.

Відзначається, що фейки створюються англійською, французькою, іспанською, італійською та німецькою мовами, а серед поширюваних росіянами теорій - ідея про те, що вірус був створений США для «ведення економічної війни з Китаєм».

Також один з меседжів дезінформаційної кампанії РФ, - що COVID-19 нібито є «біологічною зброєю, яка розроблена ЦРУ2, підкреслили співрозмовники інформагентства.

Згідно з останніми даними, по всьому світу було зареєстровано понад 77 000 підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу COVID-19 в 27 країнах (переважна кількість випадків - в китайській провінції Хубей) і понад 2300 смертей.

Перший випадок зараження коронавірусом COVID-19 зареєстровано в китайському місті Ухань 31 грудня 2019 року.

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що новий коронавірус менш небезпечний, ніж його попередники SARS і MERS. У 80% випадках китайський вірус не становить небезпеки.

Leopolis.news