logo
29/03
28/03
2 ...

У Східниці обговорили створення центру дитячої та юнацької творчості в селищі

22-02-2020 19:422856

У Східниці обговорили створення центру дитячої та юнацької творчості в селищі

У Східницькій селищній раді відбулася зустріч із батьками найменших мешканців селища, на якій обговорили перспективи розвитку напрямків цікавого дозвілля дітей.

Ключове питання зустрічі - функціонування та розширення дозвілля для дітей та підлітків, йдеться на сторінці Східницької селищної ради у Facebook.

Були висловлені думки щодо вдосконалення вже існуючих та організації нових гуртків та спортивних секцій, тощо: плавання, бокс, художній гурток, гурток «вишивки»; можливості створення дитячої ігрової кімнати і центру дозвілля дітей та юнацтва.

Чималий поштовх для занепокоєння батьків викликали заяви викладачів (Бориславської музичної школи та центру дитячого і юнацького дозвілля у м. Бориславі) про те, що діти всіх довколишніх сіл, які не увійдуть в Бориславську ОТГ, будуть виключені з процесу навчання.

Також присутні обговорили пропозиції щодо створення у Східниці центру дитячої та юнацької творчості. Під час дискусії найвагомішим було питання про визначення приміщення на основі якого можливо було б створити такий центр. Були озвучені пропозиції щодо готовності людей з відповідною освітою проводити заняття з дітьми у такому центрі на добровільних засадах.

Також батьків цікавить можливість участі дітей, які відвідуватимуть гуртки та секції, в конкурсах за межами нашого населеного пункту або навіть області (такі як міжнародний конкурс-фестиваль дитячої, юнацької та молодіжної творчості у м.Трускавець чи обласна виставка-конкурс «Музика і фарба» у м.Львів)

На території селища є кілька дитячих майданчиків, які потребують капітального ремонту , розширення та покращення елементів на вул. Б.Хмельницького, Зарічній.

Учасники зустрічі вирішили, що батьківські комітети Східницької ЗОШ №2 та ДНЗ №5 беруть на себе визначення реальних пріоритетів у виборі гуртків та спортивних секцій та їх керівників. Визначили, що для проведення занять будинок «Просвіта» надає приміщення у всі дні тижня, крім понеділка. Графік використання приміщень складуть додатково.

На другий круглий стіл запросять директора ДНЗ №5 Цимбалюк Л.А. та директора ЗОШ №2 Кость М.М.

Leopolis.news