На Львівщині на хабарі спіймали патрульного (ФОТО)

http://leopolis.news/post/16595/na-lvivshchyni-na-habari-spiymaly-patrulnogo-foto

23/02/2020

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав  від водія 10 тисяч гривень хабара.  За «винагороду» поліцейський обіцяв не притягувати його до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння.



Слідчі ДБР затримали правоохоронця під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 300 євро в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Львівській області.

У разі доведення вини, патрульному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомила в себе на Facebook очільниця прокуратури Львівщини Ірина Діденко, За версією слідства, 29-річний патрульний сектору реагування запропонував 20-річному чоловіку, якого зупинив через підозру у керуванні автівкою напідпитку, «розрахуватись» на місці. При собі керманич мав лише 100 €, які одразу і віддав. Власне, під час отримання решти - 300 € хабара правоохоронець і був затриманий в порядку ст.208 КПК України.

Leopolis.news