logo
18/04
17/04
2 ...

У Львові проведуть низку заходів до річниці окупації Криму

24-02-2020 11:362621

У Львові проведуть низку заходів до річниці окупації Криму

У Львові напрацювали низку пізнавальних, наукових, мистецьких, а також релігійних заходів, які триватимуть упродовж 25 лютого – 6 березня. Вони приурочені до 6-ї річниці з початку збройної агресії Російської Федерації проти України та об’єднані під назвою «День спротиву».

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Зокрема, 25 лютого о 15:00 у науковій бібліотеці ЛНУ ім. Франка, що на вул. Драгоманова, 5, проведуть круглий стіл на тему: «Крим вчора і сьогодні. Сподівання і реальність» за участю представників влади, громадських діячів, політологів та ЗМІ.

26 лютого о 10:15 перед будівлею Львівської обласної державної адміністрації піднімуть національний прапор кримськотатарського народу. Того ж дня о 14:00 біля головного входу до Львівської міськради в рамках міжнародної ініціативи «LIBERATECRIMEA» відбудеться публічна акція-протест «Крим – це Україна!» за участю представників влади, переселенців з півострова та активістів з місцевих громадських організацій

28 лютого о 16:00 в «Культурному центрі кримських татар у Львові», що на вул. Саксаганського, проведуть спільний молебень (дуа) представників мусульманської громади в пам'ять про постраждалих внаслідок політичних репресій у Криму, а також на підтримку громадян, які залишаються на Батьківщині.

Того ж дня о 17:00 у великій залі «Центру творчості дітей та юнацтва Галичини» (ЦТДЮГ, Погулянка), що на вул. Вахнянина, 29, відбудеться тематична зустріч з учнями старших класів і студентами львівських вишів «Мій сьогоднішній Крим».

6 березня о 18:00 у львівському «МолоДвіж Центрі», що на вул. Чайковського, 31, організують панельну дискусію «Що для мене є Крим?» за участю представників молоді з числа внутрішньо переміщених осіб з Криму, «MoloDvizh Center» і Української Академії Лідерства м. Львів. Також представлять тематичну фотовиставку «Крим сьогодні».

Leopolis.news