logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Українці, які не користувались газом, платитимуть за доставку менше – НКРЕКП

24-02-2020 15:491302

Українці, які не користувались газом, платитимуть за доставку менше – НКРЕКП
Фото: glavcom.ua

НКРЕКП схвалила рішення про мінімальний розмір плати за доставку. Рішення торкнеться нових споживачів та домогосподарств, які не споживали газ. В середньому по Україні для них вартість доставки становитиме від 3 до 20 грн.

Про це повідомляє пресслужба «Львівгазу».

11 лютого Регулятор схвалив проєкт рішення, яке передбачає зменшення фінансового навантаження на споживачів, котрі не споживали газ. Для них плата за доставку буде мінімальною.

Домогосподарство у Львівській області з газовою плитою сплачуватиме за доставку 39 кубометрів на рік, а це 3,51 грн на місяць.

Трохи більшим буде мінімальний платіж для власників квартир, де встановлені плита та газова колонка. Плата за доставку у Львівські області становитиме 11,34 грн грн на місяць. (126 м куб на рік)

Не забули і про приватні будинки з автономним опаленням. Для них мінімальна квитанція розрахована, виходячи з мінімального міжсезонного споживання. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку. 

Господарі будинків Львівщини з автономним опаленням сплачуватимуть 28,26 грн на місяць. (314 м куб на рік)

Остаточне рішення має бути прийняте Регулятором на початку березня, коли споживачі і отримають відкориговані квитанції з мінімальною вартістю доставки газу.

Leopolis.news