logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

Містобудівна рада схвалила будівництво багатоповерхівок на місці насосної станції на Сихові

25-02-2020 10:521029

Містобудівна рада схвалила будівництво багатоповерхівок на місці насосної станції на Сихові
Фото: Територія майбутнього будівництва (скриншот з відеозапису “Варіантів\")

21 лютого архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради підтримала проєкт детального плану території в районі вул. Соняшникової, вул. Сихівської та залізничної колії у Львові, де планують звести 9-поверхівку та два 16-поверхові будинки серед садибних забудов.

Про це повідомлять «Наші гроші. Львів».

Видання зазначає, що перед цим містобудівна рада двічі відхиляла проєкт цього детального плану території, оскільки у своїх кресленнях розробник не показав можливого розвитку всієї території. Тоді ж архітектори назвали ділянку майбутнього будівництва «абсолютно випадковою» та зазначили, що цю «окремо взяту республіку» дуже важко назвати продовженням генерального плану.

На поточному засіданні містобудівної ради розробник представив детальний план території з правками, де було передбачено громадську забудову, два виїзди на вул. Соняшникову та територію для будівництва дитячого садка. Члени містобудівної ради зазначили, що в такому вигляді детальний план є повноцінним, однак порадили забудовникові доопрацювати шумозахист від залізничної колії.

Проєкт детального плану території в районі вул. Соняшникової-Сихівської охоплює більше ніж10 га, де здебільшого є садибна забудова та колишня насосна станція «Львівводоканалу».

Власником насосної станції сьогодні є ПП «Корт-Сервіс», яке має намір вести нове будівництво. Тут планують збудувати односекційний 9-поверховий будинок, дві секції будівель по 16 поверхів, а ближче до колії – багаторівневий паркінг на 96 паркомісць з офісними приміщеннями. Для цього забудовник хоче перевести територію санітарних об’єктів у дві зони – змішаної малоповерхової та багатоповерхової забудови та територію громадської забудови.

Leopolis.news