logo
19/04
18/04
2 ...

До Всесвітнього дня нирки у Львівському медуніверситеті проводять інформаційні заходи

25-02-2020 14:321399

До Всесвітнього дня нирки у Львівському медуніверситеті проводять інформаційні заходи
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

До Всесвітнього Дня нирки, який відзначають на початку березня, студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького створили інформаційний постер.

 

Про це повідомляє відділ комунікації і промоції Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Всесвітній день нирки, який проводиться щороку на початку березня у понад 120 країнах світу, у тому числі Україні, – ініціатива, покликана привернути увагу світової спільноти до профілактики та обізнаності про хронічні хвороби нирок, знизити частоту захворюваності та покращити якість життя громадян через профілактику.  Кампанія започаткована у 2006 р. як ініціатива Міжнародного товариства нефрології (International Society of Nephrology – ISN) та Міжнародної федерації ниркових фундацій (International Federation of Kidney Foundations – IFKF).

2020 рік – це 15-й рік проведення Всесвітнього дня нирки, гасло якого: «Здоров’я нирок для всіх і скрізь – від профілактики до виявлення та рівноправного доступу до допомоги».

Цьогоріч ІSN запропонувало проводити інформаційні заходи для розширеня знань про те, що важливо для збереження здоров’я нирок. Інфромація була сформульована у вигляді 8 правил.

Ініціатором проведення такого заходу на кафедрі педіатрії № 2 ЛНМУ імені Данила Галицького на базі міської дитячої клінічної лікарні м. Львова стала доцент кафедри Ольга Добрик, яка є членом ІSN. 

Ініціативу підхопили студенти, створили постер та презентували його в холі кафедри. 

Leopolis.news