logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У Львівській ОДА щодня доповідатимуть про ситуацію з коронавірусом

25-02-2020 11:582298

У Львівській ОДА щодня доповідатимуть про ситуацію з коронавірусом
Фото: ілюстративне

Профільні заклади Львівщини готові до виявлення на території області хворих із симптомами коронавірусу.

 

Про це під час брифінгу сьогодні заявив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Максим Козицький зазначив, що медики та інші служби забезпечені  засобами індивідуального захисту та медикаментами і готові до випадків виявлення симптомів коронавірусу у області.

«Оскільки хворих на коронавірус було виявлено на території Італії, ми повинні бути готові до завезення цього вірусу на територію України. Тож було прийнято рішення про використання коштів із резервного фонду, якщо вірус буде знайдено, посилення заходів перевірки всіх людей, які потрапляють на територію Львівської області через кордон. Також було прийнято рішення щодо визначення Львівської обласної інфекційної лікарні базовою лікарнею у разі виявлення хворих, а санаторії «Немирів» - місцем можливої обсервації, де можуть тимчасово перебувати потенційно хворі люди», – сказав голова ЛОДА.

«Ми повністю забезпечені засобами індивідуального захисту, понад 2 тисячі біокостюмів є в наявності на Львівщині. Також ми готові до приходу коронавірусу», – додав він.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк розповів, що у бюджеті знайшли 20 млн грн для додаткового закуповування різної медтехніки, засобів сангігієни, масок.

«Найголовніше в цій ситуації – поінформованість населення і тому щодня відбуватиметься пресконференція, де фахівці та працівники ОДА і ЛОР говоритимуть про стан справ», – зазначив Богдан Гагалюк.

Крім того, за словами чиновників, на сайтах держустанов та у ЗМІ опублікують алгоритми дій при виявленні людей із симптомами вірусу.

Леся БУРБАН, Leopolis.news