logo
24/04
2 ...

Звалище люмінесцентних ламп на Пустомитівщині спричинило забруднення ґрунту

25-02-2020 14:101739

Звалище люмінесцентних ламп на Пустомитівщині спричинило забруднення ґрунту
Фото: поліція Львівської області

На місці несанкціонованого розміщення відпрацьованих люмінесцентних ламп на території Зимноводівської ОТГ Пустомитівського району виявили перевищення рівня забруднювальних речовин.

Про це повідомили в Держекоінспекції у Львівській області.

Нагадаємо, 14 лютого на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі неподалік села Зимна Вода Пустомитівського району виявлено звалище люмінесцентних ламп. Поліцейські встановили особу водія вантажівки «Iveko» – 52-річного мешканця Пустомитівського району, який розвантажив у лісосмузі лампи денного освітлення, які у своєму складі містять шкідливі речовини.

Під час проведення обстеження території спеціалісти Держекоінспекції відібрали проби ґрунтів для проведення лабораторних досліджень.

«За результатами аналізів у відібраних пробах ґрунтів виявлено перевищення вмісту забруднювальних речовин відносно фонової проби: в пробі № 1 (між дачним кооперативом і залізничною колією, 43 м на північ від колії, у місці складування люмінесцентних ламп) – п'ятиоксид фосфору в 8,6 разу, цинк (рухомі форми) в 22,4 разу, кадмій (рухомі форми) – 4 рази, кобальт (рухомі форми) в 13 разів, марганець (рухомі форми) в 3,1 разу, свинець (рухомі форми) в 9,1 разу, мідь (рухомі форми) в 7,4 разу; в пробі №2 (50 м на північ від проби №1) – п'ятиоксид фосфору в 2,2 разу, мідь (рухомі форми) в 2,8 разу», – йдеться в повідомленні.

Leopolis.news