logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівська обласна інфекційна лікарня лікаря може прийняти 300 пацієнтів із коронавірусом

25-02-2020 13:167313

Львівська обласна інфекційна лікарня лікаря може прийняти 300 пацієнтів із коронавірусом
Фото: galinfo

Львівська обласна інфекційна лікарня лікаря, яка визначена базовою в регіоні для госпіталізації хворих з симптомами коронавірусу, може прийняти 260, а при потребі 300 пацієнтів.

Про це під час брифінгу сьогодні розповів директор Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Сергій Федоренко зазначив, що інфекційна лікарня наразі є єдиною у області спеціалізованою установою, де надається допомога і обстеження пацієнтів із інфекційними хворобами чи підозрою на такі.

«Без сумніву, саме наша лікарня надаватиме медичну допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. На сьогоднішній день лікарня може прийняти 260, а при потребі 300 пацієнтів із коронавірусною інфекцією. Весь персонал готовий до надання необхідної допомоги. Ми маємо костюми біологічного захисту першого типу, маски, респіратори у необхідній кількості. Лікарня забезпечена потрібним запасом антибактеріальних, інфузійних розчинів, інших препаратів», – сказав Сергій Федоренко.

Він додав, що  у відділенні інтенсивної терапії, де надаватимуть допомогу хворим із тяжкою та особливо тяжкою формою інфекції, є апарати для проведення штучної вентиляції легень, портативний рентгенівський апарат, УЗД-діагностика, власна лабораторія для проведення дослідень.

«Тож на сьогодні ми готові до надання допомоги цій категорії громадян», – розповів директор інфекційної клінічної лікарні.

Як відомо, санаторії «Немирів» визначено місцем можливої обсервації, де можуть тимчасово перебувати потенційно хворі люди.

Нагадаємо, голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький зазначив, що медики та інші служби забезпечені  засобами індивідуального захисту та медикаментами і готові до випадків виявлення симптомів коронавірусу у області.

Також медики наголосили, що гостра респіраторна вірусна інфекція, яка викликається коронавірусом, подібна до інших ГРВІ, тому профілактика цього захворювання є традиційною.

Леся БУРБАН, Leopolis.news