logo
23/04
22/04
2 ...

Персонал української авіакомпаній спіймали на ввезенні контрабанди електротехніки

25-02-2020 15:391127

Персонал української авіакомпаній спіймали на ввезенні контрабанди  електротехніки

Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України викрило схему нелегального ввезення в нашу країну вартісної електротехніки із залученням персоналу однієї із авіакомпаній.

Як інформує прес-центр СБУ, у межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що троє фігурантів справи під час регулярних авіарейсів до однієї з країн Перської затоки скуповували та ввозили в Україну великі партії несертифікованої електронної продукції відомих світових брендів.

Після переправлення товару в Україну члени екіпажу реалізовували продукцію без обов’язкової сертифікації за підробленими документами через мережу торговельних закладів у Києві та інших регіонах країни.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили незаконно ввезену продукцію, зокрема, смартфони, підроблені товарно-супровідні документи, готівку, а також платіжні картки банків-нерезидентів, з використанням яких здійснювались фінансові оборудки. 

Наразі організатору схеми здійснено повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Триває досудове слідство.

Leopolis.news