logo
28/03
27/03
2 ...

На Самбірщині впроваджено відеопроект «Безпечний район»

25-02-2020 16:071941

На Самбірщині впроваджено відеопроект «Безпечний район»

Сьогодні голова Самбірської районної ради Віталій Кімак провів нараду з приводу завершення і впровадження в експлуатацію першого в області проекту «Безпечний район».

У ній взяли участь розробники сучасної системи безпеки на дорогах та населених пунктах – один із засновників ТоВ «Інженіринг-Аналітик», представники місцевих правоохоронних органів – поліції, СБУ, електропостачання та зв’язку, повідомив кореспондент Leopolis.news

Нагадаємо, що торік з ініціативи голови райради Віталія Кімака та допомоги ТоВ «Інженіринг-Аналітик» на Самбірщині уперше в Львівській області започатковано реалізацію проекту із встановлення сучасної системи безпеки на автошляхах. За кошти обласного бюджету, а також  спільних внесків місцевих громад  закуплено центральний сервер, 31 відеокамеру з моніторами – у тому числі 11 аналітичних  та двадцять оглядових.

Згідно із планом, відеокамери встановлені і вже працюють в ОТГ та в окремих великих селах району. Водночас всі засоби спостереження вже підключені з центральною платформою та мають зв’язок з місцевим відділом поліції.

Дуже важлива роль у цьому проекті аналітичних відеокамер. Кожна з них здатна чітко зафіксувати номер автомобіля, за її допомогою можна буде навіть розпізнати обличчя водія. І ці новітні функції практично було продемонстровано учасникам наради та представникам правоохоронних органів на основі центральної платформи, яка вважається серцем системи.

За словами представника  ТоВ «Інженіринг-аналітик» Валерія Клебана, у цьому плані Самбірський район виглядає зразковим об’єктом і прикладом для інших районів. Тепер треба розвивати систему, залучати бізнес і в такому варіанті вона має бути передана  користувачам – правоохоронцям.

Практика великих міст – Києва, Одеси, Львова, наголосив Валерій Клебан, свідчить, що завдяки наявних камер відеоспостереження  в них зросла кількість оперативно розкритих злочинів, а головне їх значно поменшало. З проектом «Безпечний район» Самбірщина безперечно буде у виграші, населення швидко відчує, що воно краще захищене. А це те, чого добивались.

Варто зазначити, що перед тим на Самбірщині перше електронне табло вартістю 50 тисяч гривень для визначення швидкості руху встановлене на  в’їзді в місто Рудки. Воно не лише завчасу  інформує  водіїв, що треба тиснути на гальма, а насамперед стимулює  кермувальників дотримуватись правил, а відтак безпеки. 

Табло власним коштом встановила фірма RadioNetwork, фахівці якої, зазначив Віталій Кімак, допомагали районній раді з розробкою документації для проекту системи безпеки, який успішно впроваджений.      

«Це електронне табло нам подарувала фірма, як бонус за нашу тривалу співпрацю, – розповів керівник Самбірщини. – Адже з нею районна рада розробляла проект системи безпеки на автошляхах із застосуванням згаданих відеокамер».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news