logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Денис Шмигаль: Кінцева мета децентралізації – це комфорт кожного мешканця України

25-02-2020 21:112337

Денис Шмигаль: Кінцева мета децентралізації – це комфорт кожного мешканця України

Сьогодні, 25 лютого, віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль взяв участь у Презентації плану публічного обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації влади, змін до законодавства щодо повноважень та захисту прав місцевого самоврядування в Україні і реалізації адміністративного нагляду за органами місцевого самоврядування.

 

 

 Про це повідомляє Урядовий портал.

«Я надзвичайно вражений рівнем представництва на сьогоднішньому заході. Далі ми перейдемо до дискусії на рівні областей. Ми хочемо почути всі думки – протилежні, незалежні, опозиційні. І виписати 2-3 варіанти можливого завершення адміністративно-територіальної реформи і реформи конституційної. І вже цю структуровану думку суспільства передати в Парламент і перенести дискусію в Верховну Раду. І вже на основі думки суспільної має бути прийняте рішення парламентарями», – заявив віце-прем’єр.

Денис Шмигаль додав, що кінцева мета реформи – це комфорт кожного мешканця України.

«Зручність і комфорт – в цьому буде сила держави, в цьому буде сила громад. Але досвід показує, що не лише громади мають бути сильними, сильною має бути держава Україна», – зауважив віце-прем’єр.

Також він подякував усім присутнім за участь в обговоренні таких важливих питань, як децентралізація та зміни до Конституції. І підкреслив, що це не тільки честь, але й велика відповідальність започаткувати значні позитивні зміни для країни.

У презентації плану публічного обговорення змін також взяли участь народні депутати України, представники Офісу Президента України, органів місцевого самоврядування, їх провідних асоціацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади, громадянського суспільства, науковці, представники дипломатичних місій і міжнародних організацій, міжнародні експерти, у тому числі експерти Венеційської комісії.

Leopolis.news