Денис Шмигаль: Кінцева мета децентралізації – це комфорт кожного мешканця України

http://leopolis.news/post/16735/denys-shmygal-kinceva-meta-decentralizaci--ce-komfort-kojnogo-meshkancya-ukrany

25/02/2020

 Про це повідомляє Урядовий портал.

«Я надзвичайно вражений рівнем представництва на сьогоднішньому заході. Далі ми перейдемо до дискусії на рівні областей. Ми хочемо почути всі думки – протилежні, незалежні, опозиційні. І виписати 2-3 варіанти можливого завершення адміністративно-територіальної реформи і реформи конституційної. І вже цю структуровану думку суспільства передати в Парламент і перенести дискусію в Верховну Раду. І вже на основі думки суспільної має бути прийняте рішення парламентарями», – заявив віце-прем’єр.

Денис Шмигаль додав, що кінцева мета реформи – це комфорт кожного мешканця України.

«Зручність і комфорт – в цьому буде сила держави, в цьому буде сила громад. Але досвід показує, що не лише громади мають бути сильними, сильною має бути держава Україна», – зауважив віце-прем’єр.

Також він подякував усім присутнім за участь в обговоренні таких важливих питань, як децентралізація та зміни до Конституції. І підкреслив, що це не тільки честь, але й велика відповідальність започаткувати значні позитивні зміни для країни.

У презентації плану публічного обговорення змін також взяли участь народні депутати України, представники Офісу Президента України, органів місцевого самоврядування, їх провідних асоціацій, центральних і місцевих органів виконавчої влади, громадянського суспільства, науковці, представники дипломатичних місій і міжнародних організацій, міжнародні експерти, у тому числі експерти Венеційської комісії.

Leopolis.news