logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка стартувала ІІ Зимова школа з Європейських студій

25-02-2020 20:391240

У ЛНУ ім. І. Франка стартувала ІІ Зимова школа з Європейських студій

24 лютого 2020 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочала роботу ІІ Зимова школа з Європейських студій (WURCES WINTER SCHOOl)  Центру досконалості імені Жана Моне у рамках реалізації проекту 599469-EPP-1-2018-1-UA-EPJMO-СоЕ: ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ ДОСЛІДНИЦЬКИЙ ЦЕНТР З ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТУДІЙ.

Головним завданням Школи є ознайомлення студентів та молодих фахівців різних спеціальностей з основними засадами євроінтеграційних процесів, інформує прес-центр університету.

Керівник проекту, завідувач Центру Оксана Головко-Гавришева привітала учасників Зимової школи, окреслила цілі і завдання Центру  досконалості імені Жана Моне  та охарактеризувала основні напрями його досліджень. Декан факультету міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол, професор Маркіян Мальський представив діяльність факультету у сфері європейської інтеграції і дипломатичних студій. Декан факультету управління фінансами та бізнесом Андрій Стасишин розповів про доробок факультету у сфері досліджень економіки ЄС і його академічні програми.

Почесний президент Української асоціації європейських студій Роман Петров під час свого виступу зосередив увагу на ціннісних аспектах європейської інтеграції, становленні Європейського Союзу, засадах співпраці між Україною та Європейським Союзом та майбутньому ЄС після Брекзиту.

Директор Інформаційного центру ЄС Наталія Антонюк в контексті основних завдань Центру розповіла про пріоритети інформаційного супроводу інтеграції України у Європейський Союз.

Протягом першого дня роботи Школи спікером виступав  Роман Петров, почесний президент Української асоціації європейських студій, координатор проектів Жана Моне, доктор філософії (Велика Британія), професор, завідувач кафедри міжнародного та європейського права НаУКМА, проф.  кафедри ім. Жана Моне, який розкрив для учасників концептуальні засади та мультивекторність європейської інтеграції.

У другій половині дня професор, завідувач кафедри європейського права ЛНУ ім. Івана Франка, старший науковий співробітник Західноукраїнського дослідницького центру з європейських студій (Центру Досконалості імені Жана Моне), Михайло Микієвич розкрив природу ЄС і основні принципи функціонування Європейського Союзу як міжнародного об’єднання.

У наступні дні учасники Школи отримають змогу ознайомитися із основами права ЄС і особливостями його правової природи, спільними політиками ЄС, правовим регулюванням внутрішнього ринку Європейського Союзу, економічними аспектами європейської інтеграції і її зовнішньополітичним виміром.

Leopolis.news