logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Турківські освітяни після журналістської публікації розірвали угоди на 2,5 млн грн

26-02-2020 13:271464

Турківські освітяни після журналістської публікації розірвали угоди на 2,5 млн грн
Фото: ілюстративне

20 лютого відділ освіти Турківської РДА розірвав низку договорів щодо послуг з харчування учнів на загальну суму 2,46 млн грн з підприємцями з однаковими документами.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів»,посилаючись на дані порталу публічних закупівель Prozorro.

Голова тендерного комітету Дмитро Кудрич підтвердив виданню, що відділ освіти виявив порушення після ознайомлення з його публікацією.

Загалом закупівлю проводили за п’ятьма лотами, однак в одному з них закупівля була неуспішною через відсутність достатньої кількості учасників. В інших переможцями стали приватні підприємці: Василь Стахнів, Людмила Фазан, Марія Данилів та спільне підприємство «Турківський комбінат громадського харчування».

Як раніше повідомляли, підприємці та комбінат «поділили» між собою лоти закупівлі, і в кожній виграв відповідний учасник. У жодному лоті не торгувалися та не знижували ціну.

В усіх учасників є низка однакових документів, хоча замовник вимагав їх у довільній формі (довідки про працівників, матеріально-технічну базу, тощо). В цих документах усі четверо учасників торгів припустились однакових помилок.

Через тиждень після публікації, тендерний комітет опублікував протокол, у якому зазначив, що скасовує торги через «неможливість усунення виявлених порушень законодавства».

Також експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» виявили, що жоден з учасників не надав усіх необхідних документів, наприклад, відсутні копії паспорта, аналогічного договору тощо. Тому, згідно із законодавством, тендерний комітет повинен був би відхилити всіх учасників торгів.

Експерти скерували відповідне звернення у Державну аудиторську службу, яка лише 24 лютого розпочала перевірку цієї закупівлі.

Leopolis.news